Nadýchaná, vláčna a lahodná. Presne taká je táto jogurtová bábovka, ktorej príprava nezaberie viac ako 15 minút. Výsledok rozhodne stojí za to. Pokiaľ patríte k naozajstným milovníkom sladkého a najmä báboviek, potom mrknite na najlepšie recepty na bábovky s tvarohom .
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 130 g práškového cukru
- 110 g stolného oleja
- 110 g prírodného jogurtu
- Šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
- 260 g polohrubej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- Štipka soli
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 175 stupňov.
- Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Do misy dáme vajcia a cukor a šľaháme do peny niekoľko minút.
- Potom prilejeme olej s jogurtom, citrónovú šťavu a zamiešame.
- Prisypeme citrónovú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva a osolíme.
- Dôkladne ešte naposledy premiešame a nalejeme do pripravenej formy.
- Pečieme zhruba 45 – 50 minút a prepečenie si skontrolujeme pomocou špajle v strednej časti bábovky.
- Po upečení necháme chvíľu odpočinúť a potom hneď vyklopíme na mriežku, kde necháme vychladnúť.
- Vychladnutú bábovku posypeme cukrom, alebo ju polejeme citrónovou polevou.