Najlepšie recepty na sladké dezerty z banánov! Raz ochutnáte a už nebudete môcť prestať

Banánový dezert je skvelou voľbou, keď chcete niečo sladké, ale nenáročné na prípravu.

Vyskúšajte všetky naše recepty na dezert s banánom a uvidíte, aký lahodný môže byť!

Banány sú dnes v ponuke takmer po celý rok a ich chuť je lahodnejšia ako pri podobne ponúkaných a rozšírených citrusových plodoch.

Inšpirujte sa!

Aké sú známe druhy banánov?

  1. Cavendish Banana

Banán Cavendish je váš „typický“ banán, ktorý nájdete v miestnom obchode s potravinami alebo na farmárskom trhu. Sú ľahko sladké a majú krémovú textúru. Majú rôzne štádiá zrenia, od zelenej cez žltú až po žltú s hnedými škvrnami.

  1. Pisang Raja

Banány Pisang Raja sú populárne v Indonézii. Majú žltú až oranžovú farbu a chutia ako puding s príchuťou medu s hladkou a krémovou konzistenciou.

  1. Červený banán

Ako ich názov napovedá, červené banány majú červenofialovú šupku. Majú svetlo ružovú dužinu a sú oveľa sladšie a jemnejšie ako banány Cavendish. Majú tiež ľahkú malinovú príchuť, vďaka ktorej sú úplne neodolateľné.

  1. Lady Finger Banán

Banány Lady Finger, známe aj ako baby banány, sú sladšie a menšie ako banány Cavendish, majú krémovú textúru a sladkú chuť s tónmi medu.

  1. Modrý jávsky banán

Modré Java banány sú tiež známe ako zmrzlinový banán kvôli ich sladkej vanilkovej chuti a extrémnej krémovosti. Vyznačujú sa krásnou modrou šupkou a bielou dužinou.

  1. Platain

Banány sú podskupinou banánov, ktoré sa označujú ako banány na varenie. Majú vysoký obsah škrobu a obvykle sa používajú do slaných jedál. Obvykle sa nekonzumujú surové.

  1. Manzano Banán

Manzano Banana má nádych jablko-jahodovej chuti. Sú krátke a bacuľaté s myslím žltou šupkou, ktorá po plnej zrelosti sčernie.

  1. Burro Banán

Banány Burro majú citrónovú a pikantnú chuť, čo z nich robí jeden z najúnikátnejších druhov banánov. Dužina je krémovo biela alebo žltá a je mäkká.

  1. Banán Barangan

Žltý s malými čiernymi bodkami, banán Barangan má sladkú, jemnú chuť. Dužina je biela bez semien.

  1. Goldfinger Banán

Banán Goldfinger bol prvýkrát vypestovaný v Hondurase tímom vedcov ako banán odolný proti škodcom. Dá sa variť, keď je zelený, a konzumovať surový, akonáhle je úplne zrelý.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.