Ryby by sme mali všetci zaradiť do svojho jedálnička.
Sú nielen zdravé, ale aj chutné.
Tentokrát sme si pre vás pripravili recepty na tilápiu 5x inak.
Vyskúšať tak môžete grilovanú, pečenú aj vyprážanú úpravu.
Tak poďme na to!
Naše recepty
Máme pre vás tiež recepty na 7 najlepších polievok z rýb ! Aká bude vašou najobľúbenejšou?
4 tipy, ako pripraviť tú najlepšiu tilápiu
Tilápia nepatrí medzi najobľúbenejšie ryby. Nie je krehká a tučná ako losos, ani pevná a chutná ako tuniak. Niekto ju dokonca môže označiť ako nezaujímavú. Pritom toho má toľko čo ponúknuť. Stačí dodržiavať pár jednoduchých pravidiel a vykúzlite z nej skvelú pochúťku.
- Filety z tilápie vždy najprv výdatne osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
- Pre lepšiu textúru filety zaprášte trochou múky , môžete pridať aj korenie ako je údená paprika či sušené oregano.
- Doplňte rybu klinky citróna alebo limetky , odvážni môžu siahnuť aj po pomaranči či grapefruite.
- Čerstvé bylinky dodajú tilápii čerstvosť, novú chuť aj rozmer. Skúsiť môžete napríklad bazalku, petržlenovú vňať, koriander, pažítku, čerstvé oregano či estragón.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!