Fazuľové rýchlovky je zdanlivý protireč, pretože práve táto strukovina je preslávená svojou dlhou prípravou.
Ale pretože strukoviny všeobecne, možno dnes kúpiť sterilizované, teda predpripravené, je možné recepty s fazuľami pripraviť v priebehu niekoľkých málo minút.
Ktoré sú tie najobľúbenejšie? To zistíte v týchto 8 jednoduchých receptoch na rýchlovky z fazule!
Naše recepty
Tipy ako na fazule
Ak milujete fazuľu, ale chceli by ste si ich pripraviť doma, avšak rýchlejšie a zároveň výživnejšie, môžete využiť tlakový hrniec. Čerstvé fazule sú určite zdravšie ako tie z plechovky. Ak sa zamestnávate výberom tlakového hrnca, do vašej domácnosti, sledujte naše tipy .
U fazuľových rýchloviek si môžeme zvoliť nielen množstvo, ale aj chuť, ktorá môže byť ostrejšia alebo napríklad pre deti jemnejšia.
Úplne najrýchlejším a zároveň nutrične vyváženým pokrmom sú fazuľa s údeninou a kyslou kapustou .
Podľa toho vyberáme druh fazule. predovšetkým potom druh nálevu.
Z korenia je najlepšie:
- mletá sladká paprika
- štipka pálivej papriky
- chilli korenie
- mleté korenie
- zázvor
- rôzne zmesi, napríklad gulášové korenie
Z koreniacich prípravkov sa používa hlavne:
- kečup jemný aj ostrý
- sójová omáčka
- worcesterová omáčka
- tabasco
Na zjemnenie hotového pokrmu môžeme pridať kyslú smotanu.
Medzi základné suroviny, ktorými fazuľu dopĺňame, patria:
- mäso
- údenina
- zelenina.
Prílohy nie sú potrebné pre fazuľu, pre väčšie jedáky ich podávame s chlebom alebo iným pečivom.