Po skvelej rybej polievke, dokonale usmaženom rezne a lahodnom šaláte sa rodina teší, akým cukrárskym kúzlom ju prekvapíte počas tohtoročných Vianoc.
A práve plnené vianočné pečivo je z princípu kráľovnou sviatočná tabuľa, pretože jeho príprava sa skladá iba z pečenia korpusov, plnenia cukroví a následného zdobenia.
Pripravte si jeden z týchto receptov na vianočné pečivo s krémom!
Naše recepty
Krémy na plnenie vianočných cukroviniek
Karamelový krém
Čo budeme potrebovať
- 180 g cukru
- 80 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica vody
Postup
- Do hrnca dajte cukor a na veľmi miernom plameni pomaly rozpúšťajte, ale nemiešajte.
- Až sa cukru rozpustí, pridajte na kúsky nakrájané maslo a až teraz zamiešajte.
- Na záver opatrne prilejte smotanu na šľahanie.
- Po dobu 10 – 15 minút nechajte zmes na malom plameni prebublávať a občas premiešajte.
- Zmes by mala získať krémovú konzistenciu.
- Nechajte vychladiť a môžete používať.
Kokosový krém s bielou čokoládou
Čo budeme potrebovať
- 70 g strúhaného kokosu (môžu byť aj plátky kokosu)
- 100 g bielej čokolády
- 90 g masla či margarínu
- štipka soli
Postup
- Pokiaľ používate plátky kokosu, začnite tým, že ich v sekáčiku nasekáte na jemno.
- Bielu čokoládu nalámte na kúsky a tiež rozdrvte v sekáčiku. Pokiaľ ho nemáte k dispozícii, môžete jednoducho nastrúhať.
- Pridajte soľ a zmäknuté maslo či margarín a vyšľahajte.
- Teraz krém môžete dať do zdobiaceho vrecka a ľubovoľne použiť.
Tento krém je krásne ľahký a vďaka použitým surovinám je aj zdravý. Výborne sa hodí do pečiva, kde je treba viac krému napr. plnené trubičky, parížske tyčinky alebo napríklad linecké košíčky.
Čokoládový krém
Ingrediencie
- 250 g čerstvého syra
- 200 g horkej čokolády, ideálne s vysokým obsahom kakaa
- 1 lyžica medu
Postup
- Najprv rozpustite čokoládu spolu s medom. Potom nechajte ľahko vychladnúť.
- Pridajte čerstvý syr a dôkladne premiešajte. Dajte aspoň na 1 hodinu do chladničky vychladiť.
- Po vychladení zmes našľahajte ručným šľahačom, naplňte zdobiace vrecko a použite podľa chuti.