Vianoce, Veľká noc, narodeninové oslavy alebo len popoludňajšie kávy, pre všetky tieto situácie sa vám hodia recepty na škoricové pečivo.
Neváhajte vyskúšať naše pozbierané recepty, ktoré pohladia vaše chuťové poháriky a vykúzlia úsmev na perách.
Prekvapte svojich blízkych a nachystajte im tieto skvelé pochúťky kedykoľvek vás len napadne.
Uvidíte, že jedna dávka nebude nikdy stačiť, bez ohľadu na to, ktorú receptúru zvolíte.
Naše recepty
Tip: Ako vyrobiť škoricové pečivo na stromček?
Tieto sladké sušienky s príchuťou škorice obsahujú kokosový cukor a trochu práškového cukru. Na zavesenie na stromček použite najlepšie červenú a zelenú stuhu prevlečenú, aby ich bolo možné zavesiť na stromček. A keď za nimi bliká ešte vianočné osvetlenie, vyzerá to skutočne nádherne.
Čo potrebujeme: 3/4 hrnčeka pohánkovej múky, 1/2 hrnčeka ľadovo vychladeného masla nakrájaného na kocky, 1/4 hrnčeka kokosového cukru, 1 lyžička práškového cukru a 2 lyžičky kokosového cukru.
Ako na to: Rúru rozohrejeme na 190 °. Do veľkej misy pridáme všetky suroviny a dôkladne spracujeme, aby vznikla zmes, ktorá vyzerá ako drobčeky. Ruky maslo rozohrejú a postupným spracovaním sa zmes zmení na hladké cesto.
To vytvarujeme do gule, dáme na pomúčenú pracovnú plochu, vyvaľkáme na 0,5 cm plát a vykrájame sušienky rôznych tvarov. Pomocou slamky na každej sušienke vytvoríme dierku pre záves. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 8 minút dozlatista.
Necháme úplne vychladnúť. Kto chce, môže ich ozdobiť polevou, ale krásne sú aj tak bez ničoho. Do každej sušienky prevlečieme stuhu a môžeme zavesiť na vianočný stromček.
Pravá škorica
Keď sa povie škorica, každý si väčšinou vybaví mletú vo vrecúšku, ktorú kúpite v bežnom supermarkete. Lenže tú najvyššiu kvalitu na svete ponúka jedine pravá škorica zo Srí Lanky.
Má to najúžasnejšiu arómu a nezameniteľnú, úplne charakteristickú chuť. Je dokonale jemná, tak akurát sladká a vyvážená. Treba podotknúť, že je to dosť drahá záležitosť, ale tá investícia rozhodne chutí za to.
Pravá škorica je typická svojou svetlo hnedou farbou, krehkosťou a jemnou chuťou, ktorá má ľahký nádych citrónu v kombinácii s tropickými plodmi.
Oproti tomu Cassia, nepravá škorica ponúkaná v bežných obchodoch má tmavo hnedé sfarbenie, je na dotyk dosť tvrdá a chuť má ostrú až niekedy nepríjemne štipľavú.
Mrknite na zaujímavé video, ako vlastne prebieha proces výroby cejlónskej škorice.