Zmenili ste spôsob stravovania a prešli ste z klasickej múky na špaldovú?
Vedeli ste, že sa zo špaldovej múky dajú upiecť múčniky, torty aj vianočné pečivo?
A práve tie najlepšie recepty na špaldové pečivo pre vás dnes máme!
Prevonia vám celý dom.
Naše recepty
Prečo robiť vianočné pečivo zo špaldovej múky namiesto klasickej bielej?
- Špaldová múka sa vyrába z pšenice špalda, ktorá je bohatá na bielkoviny, minerály a vlákninu .
- V obaloch zŕn sa nachádza najviac dôležitých látok, a preto sa pri výrobe špaldovej múky spracovávajú celé zrná vrátane obalovej časti .
- Špaldová pšenica nie je náchylná na škodcov, preto sa málokedy chemicky ošetruje. Znamená to teda, že špaldová múka neobsahuje žiadne chemikálie .
- Špaldová múka nie je taký alergén ako tradičná biela múka, navyše je ľahko stráviteľná, ba dokonca podporuje správnu funkčnosť tráviaceho traktu.
- Pozitívny vplyv má na imunitný systém, bojuje proti chudokrvnosti a zápcham .
- Zlepšuje krvný tlak, dodáva vitamíny kĺbom a kostiam.
- Akonáhle vymeníte bielu múku za špaldovú, spoznáte to aj na kvalite vlasov, nechtov a pokožky.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!