Ako pripraviť fazuľu, aby chutili celej rodine?
Ako dodať do jedálnička viac vlákniny a bielkovín?
Riešením môžu byť naše recepty na zapečené fazule!
Vyskúšajte naše varianty s vajcami, mäsom či zeleninou.
Naše recepty
Ako správne uvariť fazuľu?
- Fazuľu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody, aby zmäkol ich tvrdý obal.
- Najčastejšie odmáčame cez noc.
- Všetky strukoviny na zapekanie musíme vopred uvariť.
- Tu je relatívna hlavná nevýhoda strukovín, pretože ich varenie trvá pomerne dlhú dobu.
- Fazuľu varíme vždy v nadbytku vody, to znamená, že sú nielen úplne zatopené, ale voda ich musí o niekoľko cm presahovať.
- Počas varu ich nemiešame, najviac s hrncom trochu zatrasieme.
- Tiež ich pred varením alebo počas varu nesolíme, to urobíme až pri spracovávaní zmäknutých a uvarených strukovín.
Pripravili sme si pre vás obsiahly článok o fazuľach . Prekvapí vás svojimi zdravotnými benefitmi aj možnosťami využitia v kuchyni. Viete, aké druhy fazule existujú? Či ako sa skladujú?
To všetko a oveľa viac sa u nás dozviete!
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!