Určite ste niekedy zatúžili vedieť poriadnu čínu sami.
Je to otázka správnej kombinácie korenia a potom už len vec fantázie .
Presvedčte sa sami, nie je to vôbec ťažké!
Skúste uvariť niektorý z našich receptov na pravú čínu!
Určite si pochutnáte. 🙂
Naše recepty
Čínska kuchyňa a česká tzv. „čína“ k sebe majú asi tak blízko ako krokodíl k dinosaurovi. Nejaké podobnosti možno nájdeme, ale inak je to úplne iný druh. Napriek tomu však našu čínu milujeme .
Je to delikatesa, ktorú často pripravíme zo surovín, čo dom dal. Základom je minútkovo pripravené mäso, ktoré dopĺňame vhodnou zeleninou a ďalšími prísadami.
Pokiaľ chcete zmes viac priblížiť Ázii, zapojte nasledujúce ingrediencie:
- bambusové výhonky
- sójová omáčka
- tofu
- chilli papričky alebo chilli pasta
- čínske čierne huby
- arašidy alebo búrske oriešky
- kardamóm
Čínska kuchyňa je jednoduchá, ale na tanieri pestrá a chuťovo veľmi výrazná . Nepoužíva mnoho tuku ani mäsa a prevláda dobre upravená zelenina. Vyskúšajte nasledujúce recepty, ktoré kombinujú časť východnej tradície s našimi surovinami. Výsledkom sú skvelé pokrmy.
Do zmesi sa hodí takmer akákoľvek zelenina. Nebojte sa ani paradajok, brokolice a vlastne čohokoľvek, čo máte po ruke.
Najvhodnejšou prílohou je ryža alebo ázijské rezance . Podávať ale môžeme aj s kuskusom a nepomýlime sa ani so zemiakmi.
V prípade, že je recept na čínu skôr mäsový, pokrm doplníme zeleninovým šalátom.