Obľúbená paradajková dobrota s nádychom Talianska, ktorá má korene v meste Bologna.
Bolonská omáčka svojich konzumentov nadchla natoľko, že sa po celej krajine začala šíriť ako vírus.
Veď na čo si v asociácii so špagetami vybavíte ako prvé?
Poďte si ju pripraviť tak, ako ju máte radi.
Naše recepty
Okrem lúpaných paradajok v plechovke samozrejme môžete využiť aj paradajky čerstvé. Najmä ak máte nejaká zo záhradky, bola by škoda ich nevyužiť. Stačí narezať ich spodnú časť do kríža a dať ich na 3 minúty do vriacej vody. Šupka sa pekne oddelí a jednoduchými ťahmi tak olúpete celú paradajku.
Mäso vždy vyberajte starostlivo. Oplatí sa kúpiť mäso čerstvé v celku alebo pomleté od mäsiara. Polotovary sú často doplnené o ďalšie nejedlé zložky. Z hovädzieho mäsa sa hodí najlepšie stehno alebo tučnejšie pliecko. Z bravčového ideálne predné stehno alebo krkovička.
Pravá omáčka bolognesa sa varí naozaj pomaly a dlho. Doba varenia, alebo skôr dusenie, sa tak môže vyšplhať na 2-4 hodiny, ale skutočne za to stojí.
Milujete taliansku kuchyňu? Inšpirujte sa ďalšími receptami na cestoviny na taliansky spôsob . Alebo vyskúšajte ďalšie recepty na omáčky so špagetami .