Štika patrí medzi veľmi známe ryby na českom území.
Rybári určite nie sú na vážkach, ako túto dravú rybu pripraviť.
Pokiaľ ale napriek tomu potrebujete poradiť, môžete sa inšpirovať.
Naše recepty
Štiku si môžeme dopriať v dusené, vyprážané aj grilované podobe. Nie je ani špekulácia o tom, že by stačila na výborný rybí vývar. Dokonca je na vás, ako si ju naporciujete. Porciovať sa ani nemusí, ale naopak sa môže upiecť či ugrilovať v celku. Stačí ju vypitvať, vnútro potom môžete nadívať podľa ľubovôle.
Najjednoduchší spôsob je pečenie na masle, ku ktorému pridáme rascu, soľ a korenie. Vyniká aj s koreňovou zeleninou alebo s omáčkou zo smotany.
Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky na mnoho spôsobov , ale pochodila by aj s čerstvou domácou bagetou .
Pre ďalšiu inšpiráciu ešte musíme podotknúť ďalšie recepty na morské ryby .