Najlepšie recepty na knedle s tvarohom na jednom mieste (tradičné aj netradičné varianty)

Spomínate na prázdniny u babičky? Urobte si sladké tvarohové knedle a vráťte sa do detstva.

Recept na tvarohové cesto je prekvapivo jednoduchý.

Leto je plné ovocia a tvarohové knedle môžete naplniť všetkým, čo máte práve po ruke.

A čo to skúsiť trochu zdravšie?

Pozrite sa na naše recepty.

Overené rady na prípravu

Ako pripraviť to najlepšie tvarohové cesto? Pozrite sa na pár malých vychytávok, alebo sa inšpirujte vo video recepte:

  • Použite mäkký tvaroh v kocke, nie z vaničky. Vaničkový obsahuje príliš veľa tekutiny a cesto sa potom zbytočne veľmi lepí.
  • Príliš vodnatý tvaroh nechajte odkvapkať v sitku alebo môžete prebytočnú tekutinu vytlačiť cez plátno.
  • Namiesto múky môžete do receptov použiť krupicu alebo detskú krupicu, cesto je potom viac hebké.
  • Knedle je možné v surovom stave zamraziť a kedykoľvek na ne dostane chuť stačí ich z mrazničky preložiť do vriacej vody, nechať variť pár minút než vyplávajú na hladinu a môžete servírovať.
  • Pokiaľ nemáte po ruke čerstvé ovocie, môžete použiť mrazené.
  • Tradične sa knedle podávajú s nastrúhaným tvrdým tvarohom, práškovým cukrom a rozpusteným maslom, ale skúste napríklad maslo, cukor, škoricu a plátky mandlí alebo maslo, cukor a mak. Skvele sa hodí aj kyslá smotana.
Czech fruit dumplings [Czech Cuisine S01E05]

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.