Viete, že krkovica je jedným z najčastejšie konzumovaných druhov mäsa?
Ide o sval mierne prerastený tukom – preto je tak krásne šťavnatá.
Hodí sa na pečenie, grilovanie aj údenie.
Objavte tie najlepšie recepty s bravčovou krkovicou v hlavnej úlohe.
Naše recepty
Tipy šéfkuchárov, ako najlepšie pripraviť krkovičku
- Mäso je lepšie kupovať vcelku a nakrájať si ho ešte len doma.
- Ideálny plátok krkovice by mal byť vysoký približne 2 cm.
- Začať včas sa oplatí! Čím viac času strávi mäso v marináde, tým bude chutnejšie. Naložte ho cez noc, alebo aspoň na 4 hodiny.
- To isté platí o pečení. Pomaly pečená krkovica je prestúpená chuťou a mäso sa doslova rozplýva na jazyku.
- Pri smažení a grilovaní sa mäso naopak musí rýchlo zatiahnuť. Ideálnu teplotu spoznáte, tak že udržíte ruku 10 cm nad rozpálenou panvicou alebo grilom len 2-3 sekundy.
- Žiadne spečené zvyšky! Pred grilovaním skontrolujte a očistite rošt.
- Rovnako ako u iného mäsa aj u krkovičky platí, že po upečení alebo po grilovaní je najlepšie nechať mäso ešte chvíľu oddýchnuť napr. pod alobalom, pokrievkou alebo tanierom.