Recepty na utopenca nielen z párkov. Ideálne k pivu!

Naši tradiční utopenci sú zmámi naprieč Českou republikou.

Nepatrí iba medzi krčmové pochúťky k pivu, ale mnohokrát tiež vie zasýtiť aj doma.

Vyskúšajte recepty na tie najlepšie nakladané pochúťky, za ktoré vám budú najmä muži bozkávať ruky.

Utopenci sú obyčajnou, ale pritom pikantnou ľudovou pochúťkou s trochu zvláštnym názvom.

Sú ponúkané predovšetkým v krčmách, kde sa nevarí vôbec alebo len málo, pretože svojou prípravou to je vlastne konzervácia, hoci s obmedzenou trvanlivosťou.

V domácnostiach potom poskytujú výdatnejšiu desiatu alebo jednoduchú večeru. A prečo názov utopenci? Pretože základ z údeniny alebo iných surovín sa zalieva pikantným kyslým nálevom a použité suroviny musia byť vždy úplne potopené.

Veľmi obľúbení sú aj utopenci z mletého rybieho mäsa a zeleniny. Najlepšou prílohou k utopencom je domáci chlieb .

Ak vás zaujal recept na nakladaný hermelín , vyskúšajte aj ďalšie varianty.

Podarili sa? Ktorý recept na utopencov sa vám páčil najviac? Čo ešte „utápate“ vo vašej kuchyni vy? Pochváľte sa v komentároch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.