V sezóne čerstvých sliviek sa bez nich nemožno zaobísť.
Je ich mnoho druhov – podľa zvoleného typu cesta.
Tie najpreverenejšie recepty sa dedili od babičiek. O čom že je reč?
Áno, uhádli ste – o slivkových knedle . Päť najlepších receptov sa dozviete práve tu!
Naše recepty
Tip y na servírovanie
- Knedle posypte strúhaným tvrdým tvarohom, práškovým cukrom a prelejte rozpusteným maslom
- Ďalším tradičným variantom je makovo-cukrový posyp
- Skvelou obmenou môže byť opražená strúhanka s cukrom a plátkami mandlí
- Ak hľadáte niečo naozaj luxusné pripravte si sladkú omáčku – ohrejte smotanu, pridajte do nej cukor podľa chuti a vanilku
- Na tanieri môžete knedle ozdobiť vetvkou mäty, lístkami medovky alebo rebríčka
- Úplnú dokonalosť dosiahnete jedlými kvetmi.
Ste na sladké a zároveň knedlový typ? V tom prípade vám odporúčame naše ďalšie recepty na ovocné knedle .