Kto by ich nemal rád?
Sú sladké, nadýchané, vláčne a plné krému.
Dobrú roládu nemusíte kupovať v obchode.
Ozdobte váš sviatočný stôl lahôdkou, ktorú ľahko pripravíte aj doma.
Prinášame vám najobľúbenejšie recepty na piškótové rolády.
Inšpirujte sa!
Naše recepty
Rady a tipy profesionálov
Dbajte na to, aby rúra bola správne vyhriata.
Roládu nepečte dlhšie ako je určené. Po vybratí z rúry ju zložte z plechu – dlhšie pôsobenie tepla by zapríčinilo jej popraskanie.
Upečený plát cesta treba zrolovať (aspoň napoly) ešte teplý. Ak by ste ho zavinuli až po vychladnutí, popraskal by.
Najlepší postup je otočiť roládu papierom na pečenie nahor, stiahnuť papier z cesta, otočiť zase späť, pomaly zarolovať, nechať vychladnúť, rozbaliť, namazať náplňou a znovu stočiť do rolády.
Pred servírovaním piškótovú roládu pokrájajte na plátky – ideálna šírka sú 2 cm.
Na tanieriku ju ozdobte čerstvým ovocím, vetvkou mäty, kopčekom zmrzliny alebo porciou šľahačky.
Vychutnajte si domácu roládu s lahodnou kávou čajom či iným drinkom. Ak máte čas a chuť, môžete pripraviť aj zdravý domáci džús .