Premýšľate o tom, čo si uvariť papiniaku?
Existuje množstvo najrôznejších receptov z tlakáča, ktorými zaručene nesklamete svojich stravníkov, ba naopak. Navyše sú hotové veľmi rýchlo a sú oveľa chutnejšie ako z klasického hrnca.
Predstavíme si pár jednoduchých receptov v tlakovom hrnci od mäsových pokrmov, po vynikajúce prílohy.
Naše recepty
Prečo práve tlakový hrniec?
Jedna zo zručností papiňáka je jeho udržanie všetky páry vo vnútri. Vďaka tomu vo vnútri vystúpi vysoká teplota a tlak počas chvíľky. Varenie jedál sa tak vďaka rýchlosti stúpania teploty skráti z hodiny až na desiatky minút.
Práve varenie pod tlakom je rýchlejší, teda ekologickejší a tiež zdravší variant, pokiaľ nepridáte toľko tuku.
Dajú sa v ňom pripraviť najrôznejšie pokrmy od mäsa, zemiakov, polievok, zeleninových zmesí až po detské príkrmy.
Oproti vareniu v klasickom hrnci, v ktorom varenie trvá o niečo dlhšie, práve tlakový hrniec dokáže v potravinách zachovať všetky vitamíny a zdraviu prospešné látky.
Súhrn výhod varenia v papiniaku:
- varenie trvá znateľne krátku dobu
- zachovanie dôležitých živín v potravinách
- mäso je z papiňáka krehké a rozpadajúce sa
- pokrmy sú chutnejšie
- pri varení neušpiníte svoju kuchyňu
Pri výbere toho najlepšieho papiňáka sa môžete inšpirovať našimi skúsenosťami a hodnotením tlakových hrncov.