Najlepšími pokrmami pre milovníkov ázijskej kuchyne sú bezpochyby rezance na akýkoľvek spôsob.
V tomto článku sa môžete inšpirovať práve rezancami, ktoré sa v Thajsku podávajú formou rýchleho občerstvenia, ale aj ako chod v reštauráciách.
Poďme si predstaviť recept na thajské Pad Thai rezance či už s mäsom, vegetariánske ale aj na vegánsky spôsob.
Naše recepty
Nemáte tú správnu WOK panvicu a premýšľate nad jej zakúpením? Prečítajte si recenzie na 5 najlepších panvíc WOK .
Thajská kuchyňa=korenená bomba
V tradičnej thajskej kuchyni je na prípravu pokrmov používané značné množstvo korenia, ktoré sa využíva hlavne v jeho čerstvej forme.
Medzi najpopulárnejšie korenie sa radí galangal, koriander, šalotka, korenie, citrónová tráva, ale predovšetkým chilli. Vďaka nemu majú thajské jedlá pikantný nádych.
Síce je základnou potravinou v Thajsku ryže, rovnako ako v mnohých iných krajinách v Ázii. Preto sa v thajských jedlách využívajú hlavne ryžové rezance. Mimo rezancov je používaná ryža siata, ryža jazmínová a ryža lepkavá.
Čo sa týka mäsa, thajskí obyvatelia spracovávajú najčastejšie kuracie, bravčové, hovädzie, kačacie a byvolí. Taktiež ryby sú bežne súčasťou ich jedálnička. Pre nás úplne netradičný je hmyz, pričom v thajsku jedia vyprážané kobylky, cvrčky, včelie larvy a mravčie vajíčka.
My sa ale nenecháme odradiť a radšej zostaneme u pre nás bežného mäsa alebo iných nám známych ingrediencií.