Týchto 6 receptov na rizoto s tekvicou jednoducho musíte vyskúšať

Tekvica je v Česku čím ďalej obľúbenejšou surovinou.

Dá sa použiť nasladko aj naslano, variť, piecť, smažiť, zapekať aj zavárať.

Veľmi ľahko a rýchlo z nej možno pripraviť aj výborné recepty na tekvicové rizoto.

Inšpirujte sa v našom článku

Tekvicu a kapustičky si môžete pre ešte zdravší spôsob uvariť v niektorom z parných hrncov z našej recenzie . Pozrite sa na ich ďalšie výhody.

Nie je tekvica ako tekvica. . .

Tekvica sa prezýva Kráľovnej jesene, sú farebné, pokrmy z nich sú hutné, zasýtia a sú plné živín a vitamínov.

Na pultoch supermarketov je bežne k dostaniu niekoľko druhov, pričom každý je trochu iný:

Tekvica Hokkaido

Pôvodne japonský druh, ktorý v poslednom čase získal veľkú popularitu. Nemusí sa lúpať, má krásny tvar a sýto oranžovú farbu.

Hodí sa na prípravu polievky alebo koláčov.

Inšpirujte sa našimi receptami na tekvicovú polievku .

Špagetová tekvica

Menej sladký druh, ktorá je považovaný za jednu z najchutnejších tekvíc. Po upečení sa dužina rozpadá na drobné vlákna – tieto „špagety“ je možné použiť do polievky, alebo ako alternatíva klasických cestovín.

Maslová tekvica

Tento druh má tvar hrušky a sladkastú maslovú chuť. Hodí sa na pečenie, na sladko do múčnikov aj na slano s bylinkami a ďalšou zeleninou. Je výborná na prípravu tekvicového pyré.

Muškátová tekvica

Chutovo pripomína batáty a je vhodná na prípravu tekvicovej kaše alebo pyré, možno ju konzumovať aj surovú.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.