Viete o tom, že morčacie patria k tým najdiétnejším mäsám?
Nielen z toho dôvodu je vhodné ho zaradiť do vášho jedálnička.
Inšpirujte sa našimi receptami na dusené morčacie mäso a doprajte si zdravé a chutné jedlo v niekoľkých obmenách.
Naše recepty
Ak chcete vyskúšať morčacie recepty bez prílohy, odporúčame prečítať výber najlepších morčacích rolád .
Prečo morčacie mäso zaradiť do jedálnička
- Je bohatým zdrojom bielkovín, niacínu, vitamínu B6 a aminokyseliny tryptotán , ktorá produkuje serotonín zlepšujúci vašu náladu.
- Okrem týchto živín obsahuje aj zinok a vitamín B12 .
- Má nízky obsah tuku .
- Je veľmi dobrým zdrojom selénu , ktorý môže znížiť výskyt rakoviny.
- Obsahuje menej cholesterolu ako kuracie, bravčové alebo hovädzie mäso.
Ako sami vidíte, dôvodov, prečo začať jesť morčacie mäso je hneď niekoľko. Užite si naše recepty a napíšte nám, ako ste si pochutnali!