Čo majú spoločné vyprážané, guľajda a kuba?
Samozrejme to, že na ich prípravu sú potrebné huby.
Existuje ale ešte jeden tradičný pokrm, na ktorý Česi nedajú dopustiť.
Objavte s nami tie najlepšie recepty na hovädzie na hubách!
A že práve nemáte tie pravé lesné? Nevadí, skvele chutia aj so šampiňónmi!
Naše recepty
Hovädzie na hubách možno pripravovať nielen z húb čerstvých, ale aj sušených či mrazených. Sušené huby pred použitím namočte aspoň na 20 minút do misky so studenou vodou. Okrem klasickej prípravy na sporáku, môžete hovädzie mäso na šampiňónoch pripravovať aj v rúre, papiňáku či pomalom hrnci.
Viete, že posledný menovaný kuchynský pomocník má veľmi široké spektrum využitia? Pokrmy z hrnca na pomalé varenie zahŕňajú nielen mäso hovädzie, ale aj bravčové, polievky či strukoviny.