Chcete si pripraviť chutný a zdravý pokrm, po ktorom nebudete mať hneď hlad?
Inšpirujte sa našimi receptami na vaječnú omeletu!
Základom sú samozrejme vajcia, ktoré je možné doplniť zeleninou, syrom, hubami či údeninou.
Spôsob prípravy je navyše veľmi jednoduchý a zvládne ho úplne každý.
Ktorá varianta sa stane vašou najobľúbenejšou?
Naše recepty
Vajcia ako zdravá súčasť jedálnička
Iste si pamätáte, že ešte pred niekoľkými málo rokmi boli mnohými ľuďmi vajíčka považované za nie príliš zdravé. Myslelo sa totiž, že prispievajú k zvyšovaniu hladiny takzvaného zlého cholesterolu. Odborné štúdie ale napokon preukázali, že to bol omyl.
Vajcia totiž naopak vďaka obsahu lecitínu a kyseliny linolovej množstvo škodlivého cholesterolu v našom organizme znižujú. Z hľadiska ďalších zdraviu prospešných látok sú vajíčka bohaté predovšetkým na bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Navyše obsahujú aj pestrú zmes vitamínov a minerálnych látok.
Široká paleta variantov vaječných omeliet
Na omelety je samozrejme najlepšie používať vlastné čerstvé vajcia. Veľa ľudí sa totiž dnes znova vracia k chovu sliepok. Pokiaľ možnosť domácich vajec nemáte, dávajte pred vajíčkami z velkochovov prednosť tým z bio fariem. Omelety je možné naplniť najrôznejšou zmesou zeleniny, či už čerstvej alebo povarenej, ďalej údeninami i rôznymi syrmi. Ich chuť je možné zvýrazniť aj rozmanitým korením či bylinkami.