Milujete strukoviny a nebaví vás ich pripravovať stále na ten istý spôsob?
Vyskúšajte naše recepty na šošovkové nátierky v 5 rôznych obmenách!
Použite tradičnú zelenú šošovku, ale aj červenú alebo dokonca čiernu.
Nech si vyberiete akúkoľvek, veríme, že vám bude chutiť.
Naše recepty
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na nátierky z červenej šošovky , napríklad s červenou repou či pečenou mrkvou.
Ako šošovku správne uvariť a uchovať
Šošovka sa predáva v dvoch formách: konzervovaná a sušená . Zatiaľ čo konzervy sú vhodné na použitie na okamžité použitie, ako je rýchly šalát alebo príloha, sušená verzia funguje dobre pre polievky a dusené mäsa či šaláty.
Vrece sušenej šošovky môže naozaj vydržať navždy, ale najlepšie je ho spotrebovať do jedného roka od nákupu (alebo do dátumu uvedeného na obale). Po otvorení vrecka uložte všetku zostávajúcu šošovku do vzduchotesnej nádoby a skladujte ju na chladnom a suchom mieste .
Jednou z výhod šošovky je, že ju možno uvariť za menej ako hodinu . Aj keď sa to zdá ako zbytočný krok, nikdy nezabudnite pred varením šošovku prepláchnuť a preosiať, aby ste odstránili kamene alebo úlomky. Kamene nájdete len zriedka, ale stáva sa.
Pri varení zaobchádzajte so šošovkou skôr ako s cestovinami ako s ryžou – šošovka nemusí absorbovať všetku tekutinu z varenia tak, ako ryža. Všeobecne platí, že z jednej šálky sušenej šošovky získate dva až dva a pol šálky varenej šošovky.
A akú nátierku ste si vybrali vy? Dajte nám vedieť do komentárov!