Hľadáte niečo naozaj zdravé a chutné?
V tom prípade vyskúšajte naše recepty z čakanky!
Máte chuť na polievku, šalát alebo snáď osviežujúci koktail?
Všetko nájdete na nasledujúcich riadkoch.
Naše recepty
Neviete, čo netradičného prichystať svojim hosťom na pitie? Namiešajte im jeden zo skvelých receptov na osviežujúce koktaily .
Skladovanie čakanky
Ak ste nevypotrebovali všetku čakanku a nejaká vám zostala, potom sa vám mohlo hodiť niekoľko tipov ako ju skladovať. Čakanky sú zvyknuté skôr na nižšiu teplotu. Ideálne okolo 3 °C. Rovnako sa odporúča skladovať ju vo vyššej vlhkosti. Biele puky je navyše potrebné skladovať v tme a aj to je jeden z dôvodov, prečo aj v obchode môžete naraziť na to, že sú zakryté.
Užívanie čakanky
Okrem možných alergických reakcií nie je známe žiadne riziko pri užívaní, ani dlhodobom. Preto je táto rastlina vhodná aj na denné užívanie. Avšak neodporúča sa užívanie pre tehotné ženy a to kvôli stimulačným účinkom na maternicu. Existuje tu teda síce nízke, ale stále riziko vyvolania potratu.
Pre ďalšie recepty s koreňovou zeleninou určite využite naše ďalšie zdravé recepty .