Ochutnávka tých najlepších receptov na guláša z húb. Inšpirujte sa!

Zaujímate sa o chutné recepty na hubový guláš, pretože chcete prekvapiť svojich blízkych?

Už vás nebaví variť stále dookola tie isté pokrmy a chcete skúsiť nejaké novinky?

Inšpirovať sa môžete v našom článku, kde nájdete skvelé recepty, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie a všetci sa po nich budú olizovať.

Zaujímavosti na záver

V článku sme narazili na huby Cremini, s čím sa možno mnohí zatiaľ nestretli. Sú to biele a hnedé huby malého vzrastu, ktorým sa hovorí detské portobello huby.

Sú obľúbené najmä pre veľmi vysoký obsah vlákniny, čo z nich robí perfektnú zbraň pri snahe o chudnutie, pretože telo má dlhší čas pocit plnosti. Obsahujú vitamíny skupiny B, vitamín D, bielkoviny, vápnik železo, selén a mnoho antioxidantov.

Veľkým plusom húb je práve obsah selénu, ktorý je pre telo absolútne nenahraditeľný. Konzumáciou týchto húb ho bude telo pravidelne prijímať, a to úplne prirodzene. Zároveň s tým fungujú ako účinná prevencia črevných problémov.

Ďalšou pozitívnou vlastnosťou je prirodzené pôsobenie na chronickú únavu. Pravidelným pojedaním pomáhajú s únavou, bolesťami hlavy, nespavosťou, ale aj so zvýšením imunity.

Dokonca sa hovorí, že môžu byť súčasťou liečby prechladnutia a zlepšujú naše kardiovaskulárne zdravie. Vynikajúce sú pre diabetikov, a to vďaka nízkemu glykemickému indexu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.