Sýto oranžové až červené korenie typické pre maďarskú kuchyňu.
Samozrejme paprika!
Podobne ako soľ je aj paprika pri varení takzvane nad zlato.
Použite ju spoločne s nami v chutných receptoch na bravčové na paprike!
Výsledný pokrm môžete servírovať s celým radom rozmanitých príloh.
Či sa rozhodnete pre cestoviny, ryžu, nohy či knedle, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
Prečo variť na paprike?
Paprika patrí spoločne soľou a korením medzi celosvetovo najčastejšie používané korenie. Jej výhodou je to, že okrem chuti a arómy dodá pokrmom aj zaujímavú farbu, v závislosti na tom, aké veľké množstvo papriky použijete. Najčastejšie sa paprika pridáva do mäsitých pokrmov pripravených nielen z mäsa bravčového, ale aj hovädzieho, kuracieho či slepačieho. Svoje uplatnenie má ale aj v kombinácii s údeninami, syrmi či slaným pečivom.
Malá história papriky
Paprika tak, ako ju poznáme, sa získava zo sušených a pomletých paprikových strukov. Prvé zmienky o používaní papriky pochádzajú z Mexika z doby približne pred šiestimi a pol tisíc rokmi. K rozšíreniu papriky do iných častí sveta došlo až po objavení Ameriky počas šestnásteho storočia.
Paprika nie je len sladká a pálivá
Najbežnejšie sa stretávame s dvoma druhmi papriky, sladkou a pálivou alebo tiež ostrú. Existuje ale aj paprika lahôdková, gulášová či údená. V neposlednom rade je paprika, predovšetkým tá sladká, tiež jednou zo základných zložiek rôznych predpripravených zmesí korenia. Pamätajte si, že paprika nesvedčí pridávanie do rozpáleného oleja, môže dôjsť k tomu, že zhorkne.