Recepty s bravčovým mäsom na paprike 6x inak. Vyskúšajte ich všetky!

Sýto oranžové až červené korenie typické pre maďarskú kuchyňu.

Samozrejme paprika!

Podobne ako soľ je aj paprika pri varení takzvane nad zlato.

Použite ju spoločne s nami v chutných receptoch na bravčové na paprike!

Výsledný pokrm môžete servírovať s celým radom rozmanitých príloh.

Či sa rozhodnete pre cestoviny, ryžu, nohy či knedle, vždy si pochutnáte!

Prečo variť na paprike?

Paprika patrí spoločne soľou a korením medzi celosvetovo najčastejšie používané korenie. Jej výhodou je to, že okrem chuti a arómy dodá pokrmom aj zaujímavú farbu, v závislosti na tom, aké veľké množstvo papriky použijete. Najčastejšie sa paprika pridáva do mäsitých pokrmov pripravených nielen z mäsa bravčového, ale aj hovädzieho, kuracieho či slepačieho. Svoje uplatnenie má ale aj v kombinácii s údeninami, syrmi či slaným pečivom.

Malá história papriky

Paprika tak, ako ju poznáme, sa získava zo sušených a pomletých paprikových strukov. Prvé zmienky o používaní papriky pochádzajú z Mexika z doby približne pred šiestimi a pol tisíc rokmi. K rozšíreniu papriky do iných častí sveta došlo až po objavení Ameriky počas šestnásteho storočia.

Paprika nie je len sladká a pálivá

Najbežnejšie sa stretávame s dvoma druhmi papriky, sladkou a pálivou alebo tiež ostrú. Existuje ale aj paprika lahôdková, gulášová či údená. V neposlednom rade je paprika, predovšetkým tá sladká, tiež jednou zo základných zložiek rôznych predpripravených zmesí korenia. Pamätajte si, že paprika nesvedčí pridávanie do rozpáleného oleja, môže dôjsť k tomu, že zhorkne.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.