Radi by ste doplnili svoj jedálniček o zaujímavú potravinu?
Potom vyskúšajte naše recepty s cícerom.
Nebude chýbať tradičný hummus, úžasne chrumkavý falafel ani karí.
Dobrú chuť!
Naše recepty
Aby sa nám cícer dobre domäkka uvaril, treba ho vopred máčať vo vode, a to minimálne 10 – 12 hodín . Najlepšie je teda namočiť ju cez noc a potom dať ešte len variť. Cícer solíme až nakoniec.
Pretože na zmäknutie potrebuje cícer var trvajúci aspoň 1 a pol hodiny , je lepšie ju variť v tlakovom hrnci.
Využitie v kuchyni
Cícer používame predovšetkým do polievok alebo ako prílohu k mäsovým alebo iným jedlám. Môžeme ju samostatne podávať spolu so zeleninou, vajcami alebo mäsom. Z rozomletej cíceru môžeme pripravovať rôzne fašírky alebo placky .
Cícer sa dá využiť aj v studenej kuchyni , pretože aj po uvarení si uchováva chrumkavosť. Hodí sa preto do šalátov , kde môže tvoriť základnú surovinu alebo doplnok. Rozomletá sa využíva aj do nátierok .
Ak ste si nátierku z cíceru (tzv. hummus) zamilovali, vyskúšajte aj naše ďalšie tipy na strukovinové nátierky .