Nechce sa vám neustále konzumovať len bravčové, hovädzie a hydinové mäso?
Naučte sa pripravovať zverinu.
Začať môžete s našimi receptami na diviačie mäso!
Je veľmi zdravé, chutné a dá sa pripraviť na mnoho zaujímavých spôsobov.
Vyskúšajte ho v podobe guláša, na víne či so šípkovou!
Naše recepty
Šípkovú omáčku je možné pripraviť niekoľkými rôznymi spôsobmi. Poradíme vám ako!
Prečo zaradiť diviačie mäso do jedálnička?
Mäso z divoko žijúcich zvierat predstavuje zdravú a zaujímavú možnosť, ako si nás jedálniček spestriť a ozvláštniť. Od bežného mäsa v podobe bravčového, hovädzieho či hydiny sa zver líši nielen svojou chuťou, ale aj zložením a výživovými hodnotami.
Kančie mäso vyniká vysokým množstvom bielkovín a naopak nízkym obsahom tukov. To z neho tak robí aj mäso vhodné pre športovcov či pre osoby, ktoré sa snažia schudnúť.
Okrem toho obsahuje aj spektrum vitamínov B a tiež minerálne látky, ako je železo, zinok, fosfor či draslík. Jediné, na čo si treba v súvislosti s diviačím mäsom dávať pozor, je to, aby ste ho kupovali iba od overených predajcov. Inak vám hrozí nákaza rôznymi chorobami, ktorými môže byť toto mäso napadnuté.