Milujete hovädzie mäso, ale už vám dochádzajú nápady na jeho prípravu?
Inšpirujte sa našimi úžasnými receptami na hovädziu roštenku 5x inak.
Máte radšej steaky na grile, thajské omáčky alebo stroganoff?
To všetko a oveľa viac nájdete v našom článku!
Naše recepty
Ak ste milovníci thajskej kuchyne, nezabudnite vyskúšať naše 4 lahodné recepty na národné jedlo Pad Thai !
Tipy na marinády
Okrem bežného potretia olejom sa roštenky často vopred nakladajú do marinády, v ktorej mäso nielen skrehne, ale tiež získa lepšiu chuť. Hovädzie mäso sa dobre znáša s korením a koreniacimi prípravkami, takže je len na nás, akú marinádu si pripravíme. Môže to byť napríklad:
olejová marináda: Základom marinády je dobrý stolný olej, ktorý dochucujeme korením, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a rôznymi koreniacimi prípravkami.
vínna marináda: Základ tvorí červené, prípadne biele víno. Aj túto vínnu marinádu dochucujeme rôznym korením alebo vhodnými bylinkami.
horčicová marináda: Na základ môžeme použiť ako obyčajnú plnotučnú horčicu, tak pikantnejšiu horčicu kremžskú a obe tieto horčice môžeme ešte prichutiť ostrou dijonskou horčicou. Do horčice môžeme pridať aj trochu kečupu, sójovej omáčky a korenia.
kečupová marináda : Na základ marinády dávame jemný aj ostrý kečup, ktorý doplníme podľa chuti ľubovoľným korením či prelisovaným alebo rozotreným cesnakom.
medová marináda: Marinádu, kde je základom med v tekutom stave, väčšinou ešte trochu riedime vínom, pivom alebo citrónovou šťavou. Korenie do marinády vyberáme podľa chuti, často pridávame prelisovaný cesnak.
ovocná marináda: Jedná sa o menej obvyklé, ale veľmi chutné marinády, kde na základ použijeme chuťovo ostrejšie ovocné džemy, lekvár alebo ovocný džús. Aj tieto suroviny z ovocia dopĺňame korením.
A ako máte najradšej hovädziu roštenú vy? Napíšte nám do komentárov!