Patria utopenci či opekané burty k vašim obľúbeným pochúťkam?
Potom si určite zamilujte aj naše recepty na burty na pive!
Okrem klasických špekáčikov môžete podobným spôsobom použiť aj rôzne typy klobások a párkov.
Načerpajte inšpiráciu ako si pripraviť tento chutný pokrm. Kombináciou údeniny a piva nikdy nič nepokazíte.
Naše recepty
Česká klasika menom špekáčik
Špekáčikovia mnohí považujú za jednu z najklasickejších českých údenín. Treba dodať, že nie sú ďaleko od pravdy. História tejto obľúbenej údeniny siaha na koniec devätnásteho storočia na vtedajšej krajinskej výstave v Prahe. Odvtedy sa stali populárnou pochúťkou, ktorá sa pripravovala na mnoho spôsobov. Už desať rokov je potom zapísaný na zozname tradičných špecialít Európskej komisie.
Aj keď všeobecne ľudia označujú týmto slovom pomerne širokú paletu údenín, pravý špekáčik má vyhláškou dané zloženie, ktoré mu zaručuje jeho výnimočnú chuť a kvalitu. V kuchyni sa najčastejšie upravujú ohrievaním, opekaním a nakladaním.
Kombinácia s pivom je jednou z veľmi obľúbených foriem ich tepelného spracovania. Použiť je možné pivo svetlé aj tmavé. Okrem klasických špekáčikov, niektorým ľuďom totiž napríklad prekážajú charakteristické kúsky slaniny, ktoré im dali meno, možno použiť aj ďalšie typy burtov, párkov či klobások. A ako chutia chrumky na pive najlepšie? No predsa s pivom!