Vynikajúce recepty na perník z cukety pre čajový večierok. Inšpirujte sa!

Už ste niekedy skúšali recepty na cuketový perník, ktorý je vláčny a jemný?

Táto zelenina dodá cestu dokonalú vlhkosť, takže sa nemôže stať, že by bol výsledný múčnik suchý.

Inšpirujte sa v našom článku a potešte svojich blízkych aj priatelia niečím lahodným a chutným.

Pripravte si niektorý z našich skvelých receptov a roztancujte svoje chuťové bunky.

Cuketa a jej pestovanie

Ide o veľmi obľúbenú zeleninu, ktorá nie je veľmi náročná na pestovanie. Jej výhodou je, že poskytuje bohatú úrodu aj pri malom počte rastlín. Dokonca aj jediná vás dokáže zásobiť na prípravu mnohých pokrmov. Pre jedného si vystačíte s jednou až troma rastlinkami.

Na čo dať pozor pri výsadbe a následnej starostlivosti?

Letná tekvica, ako sa tiež cuketám hovorí, sú veľmi náchylné na zimu, mráz je pre nich doslova smrteľný. To je dôvod, prečo sa musí vysádzať, až keď pominie nebezpečnie nočných mrazíkov, teda zhruba v prvej polovici mája.

Keby však došlo k náhlemu ochladeniu aj v druhej polovici mája, musíme ich zakryť netkanou textíliou, ale len na chvíľu.

K rýchlemu rastu musíme nájsť také miesto, kde je síce dostatok slnka, ale je chránené proti vetru. Jednotlivé rastliny musia byť umiestnené dostatočne ďaleko od seba, nech majú priestor. V praxi to znamená minimálne metrový rozostup. Krík totiž býva košatý a rastie do šírky. Nesmie chýbať ani optimálne množstvo kompostu, ktorý si sami pripravíme, prípadne nejaké kupované hnojivo.

Rastliny potrebujú dostatok výživy aj vlahy. Na hnojenie sa hodia hnojivá bohaté na draslík. Akonáhle sa objavia plody, podložíme ich nejakým mulčovacím materiálom, napríklad pilinami alebo ešte lepšie slamou, prípadne kusom dreva. Vďaka tomu nebudú plody položené na zemi plesnivieť.

Zucchini, the easiest vegetable to grow, good option for beginners

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.