Polievky sú vyhľadávaným jedlom predovšetkým v jesenných a zimných mesiacoch.
Mnoho ľudí si obľúbilo ich krémovú podobu.
Vyskúšajte naše recepty na batátovú polievku!
Ich príprava je veľmi jednoduchá.
Pripravte si mixér a pustite sa do toho!
Naše recepty
Batáty verzus zemiaky
Z batátov nemusíte vždy pripravovať iba polievku, dajú sa napríklad piecť v rúre ako príloha, a môžete nimi tak ľahko nahradiť klasické zemiaky. Pripraviť ich možno tiež do podoby pyré, chipsov, hranoliek.
V čom sa batáty a zemiaky od seba líšia? Obe plodiny majú množstvo spoločných charakteristík, napríklad vysoký obsah vitamínu C a minerálnych látok, ako je draslík, horčík či železo. Oproti normálnym zemiakom vynikajú batáty vysokým obsahom vitamínu A. Sladké zemiaky obsahujú tiež viac sacharidov a z toho dôvodu sú kalorickejšie ako klasické zemiaky.
Prečo zaradiť batáty do svojho jedálnička?
Pravidelná konzumácia batátov má na náš organizmus množstvo veľmi prospešných účinkov. Na základe štúdií bolo zistené, že pomáhajú znižovať hladinu zlého cholesterolu, vďaka vysokému obsahu vitamínu A sú veľmi zdravé pre náš zrak a vzhľadom na obsiahnutú vlákninu pozitívne pôsobia na zažívanie. V neposlednom rade svojim vysokým obsahom vitamínu C posilňujú našu imunitu.