Pečenie vianočných cukroviniek je síce krásna, ale aj náročná tradícia.
Chcete si od pečenia na chvíľku oddýchnuť?
Vyskúšajte naše recepty na osie hniezda!
Pripravte si ich nielen tradične s vaječným likérom, ale aj v orechovom, kakaovom či kokosovom variante.
Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!
Naše recepty
Chcete si upiecť ďalšie zelené pečivo? Inšpirujte sa našimi receptami na matcha vianočné pečivo !
Tipy a rady na záver
Osie hniezda alebo tiež včelie úle sa dajú pripravovať v mnohých rozmanitých variantoch. Cesto môžete rôzne upravovať a obmieňať podľa vašich chuťových preferencií.
Základom väčšiny receptov na osie hniezda sú suché ingrediencie v podobe piškótov alebo iných obľúbených oblátok, cukor a orechy. Ak máte radi čokoládové tyčinky Margot, je možné úle pripraviť aj z nich. Stačí tyčinku roztlačiť a pridať do cesta namiesto rozdrvených piškót.
Mokré ingrediencie, najčastejšie sa používa rum a vaječný koňak, môžete zameniť napríklad za amaretto alebo griotku. Použiť je možné aj rastlinné mlieko. Už pripravené hniezda možno na záver preliať rozohriatou čokoládou alebo inou polevou, ozdobiť mletými orechmi či kokosom a podobne.