Chystáte občerstvenie na párty a hľadáte recepty na cesnakovú nátierku, pretože vaši hostia ju milujú?
Už nemusíte ďalej hľadať, pretože pre vás máme výber tých najobľúbenejších a najhľadanejších nátierok z cesnaku, ktoré potešia vaše chuťové poháriky.
Priatelia aj rodina si ich zamilujú a vy budete hviezdnym hostiteľom, za ktorým sa budú radi pravidelne vracať.
Naše recepty
Čo je to DIP a prečo to nie je nátierka?
V rámci gastronómie sa často stretávame s termínom DIP. Je to prevzaté z anglického originálu, ktorý sa do slovenčiny prekladá ako namočiť. Mnohí ho chybne považujú za jednu z alternatív nátierok, ale tak to nie je.
Ide teda o omáčku, do ktorej môžeme namáčať rôzne pokrmy. Niekto si do nej namočí syr, chipsy, ale aj napríklad pečené stehienko alebo rebierka. Skrátka čokoľvek, čo je možné s touto pochúťkou servírovať.
Omáčka/dip sa podáva samostatne, najčastejšie v malej miske, teda neprelieva sa cez pokrm, ako u iných druhov omáčok.
Čo môže tvoriť základ?
- Jogurt.
- Kyslá smotana.
- Crème fraîche.
- Majonéza
Môžeme sa však stretnúť aj s dipmi, kde je základom čokoláda, kečup alebo napríklad samotný olivový olej. Fantázii sa medze nekladú a každému chutí niečo iné.