Viete, aká časť diviaka je považovaná za najchutnejšiu?
Stehná, predovšetkým jej vrchný šál.
Pozrite sa na rozmanité možnosti jej prípravy v našich receptoch z diviačej stehna!
Skvelé chutí s kapustou, na víne aj na smotane.
Ktorý variant vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Stehno je najlahodnejšia časť diviaka
Kančie mäso je charakteristické svojou červenou farbou a jemnou štruktúrou, ktorá je ale pretkaná tukovými žilkami.
Kancové stehno alebo zadná noha patrí k tým častiam diviaka, z ktorých sa pripravuje najviac rozmanitých pokrmov. Kančie stehno samé o sebe je tvorené niekoľkými rôznymi svalmi, vrchným šálom, orechom a spodným šálom.
Stehno je oproti iným častiam ľubovejšie, hodí sa preto aj na prípravu najrôznejších medailónikov a steakov, ale všeobecne tiež na pečenie či dusenie. Na prípravu guláša je možné diviačie stehno tiež použiť, ale častejšie sa používa pliecko alebo prerastené krkovice