Najlepšie recepty na buchty z tekvice na posedenie pri popoludňajšej káve. Inšpirujte sa!

Máte chuť vyskúšať recepty na tekvicové buchty, s ktorými môžete pohostiť svojich blízkych a priatelia?

Inšpirujte sa v našom článku a pripravte si niektorý z našich desiatich starostlivo vybraných receptov.

Táto cenovo dostupná surovina zaistí, že každý jednotlivý zákusok či múčnik bude dokonale vláčny a chutný.

Hokkaido tekvica

Jednoznačne najpopulárnejší druh vôbec. Farbu má sýto oranžovú a dá sa spracovávať aj so šupkou, odpadá teda namáhavé lúpanie.

Má menšie plody, ktoré dosahujú maximálnu váhu v rozmedzí 1 až 3 kilogramov. Tepelnou úpravou šupka zmäkne, takže jediné, čo musíme urobiť je odstrániť semienka.

Jej chuť je sladkastá s krémovitou konzistenciou. Perfektne sa hodí na prípravu polievok, ale používa sa aj ako príloha. Kto má rád klasické zemiakové placky zo zemiakov, ten môže skúsiť alternatívu z tekvice hokkaido.

Úžasná je v obyčajnom rizote a obľúbite si ju aj len tak pečenú v rúre s niekoľkými kvapkami oleja a obľúbeným korením. Pre milovníkov sladkého je to super ingrediencie do koláča alebo buchty.

Tip: Chcete vyskúšať tekvicový zemiak? Nastrúhajte tekvicu so zemiakmi v pomere 2:1, teda 2 diely tekvice a 1 diel zemiakov.

Pridajte ostatné suroviny, ktoré bežne dávate na bežný zemiak a usmažte na panvici, ako ste zvyknutí. Je to dokonalá lahôdka.

Muškátová tekvica

Na prvý pohľad nás zaujme svojim rebrovaným vzhľadom. Vo väčšine prípadov môže zrelý plod dosahovať hmotnosť až 6 kg. Dužina je oranžová, zatiaľ čo šupka môže byť hnedá, oranžová alebo zelená.

Je to favorit vďaka tomu, že je vhodná na akýkoľvek typ kuchynskej úpravy. Dokonca sa môže jesť aj v surovom stave. Inak je vynikajúci na pyré, polievky aj koláčiky a ďalšie sladké múčniky.

Maslová tekvica

Vzhľadovo pripomína hrušku a obsahuje len minimálne množstvo semienok, ktoré sú strategicky umiestnené v dolnej širokej časti.

Pokiaľ sa nám teda nechce nič dlabať, jednoducho odrežeme hornú polovicu a tú sa semienky odložíme na neskôr. Táto krásavica má úžasne jemnú chuť s nádychom chuti masla a orieškov.

Keď ju pečieme, jej chuť je oveľa výraznejšia a lahodnejšia. Je skvelá do sladkých pokrmov, ale nepohrdnete ju ani v zeleninových jedlách.

Úplne ideálny je na výrobu tekvicového pyré, čo sa nám hodí do rôznych koláčov, buchiet, lievancov atď. Ak si také pyré pripravíme, nie je problém ho jesť len tak ako chuťovku napríklad s vanilkovým cukrom a smotanou, alebo napríklad zmrzlinou.

Špagetová tekvica

Tá je trochu zvláštna, ale tiež veľmi populárna. Má žltú farbu a plody sú buď oválne alebo guľovité. Čo sa týka veľkosti, tak tá býva okolo 30 cm.

Zo všetkých tekvíc má najlepšiu chuť, len nie je taká sladká. Jej dužina sa po tepelnej úprave, či už je to varenie alebo pečenie, zmení na vlákna, ktoré vyzerajú podobne ako špagety.

Odtiaľ pochádza aj jej netradičný názov. Môže poslúžiť ako rezance do polievky, ale aj alternatíva cestovín.

Tekvica Halloween

To je kapitola sama pre seba. Napriek tomu, že u nás nie je tento sviatok bežný, nájdu sa jedinci, ktorí Halloween oslavujú. Na to je tiež potrebná vhodná tekvica, ktorú vydlabeme a vyrežeme do nej rôzne obrazce a vzory. Niekto ju má ako lampičku, ďalší na strašenie detí a pre niekoho je to len dekorácia na stôl.

Samozrejme, že to nie je plod len na vydlabanie. Naopak môžeme dužinu, ktorú vydlabeme využiť na uvarenie lahodnej polievky, ale tiež vykúzliť skvelý domáci tekvicový kompót, džús, ale aj mnoho ďalších dobrôt.

Ako vydlabať tekvicu na Halloween?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.