Lepšie ako z pekárne alebo 5 lahodných receptov na rožky s pivom!

Domáce pečivo chutí vždy lepšie ako to kupované.

Nielen chlieb, ale aj bagety či žemle možno ľahko upiecť aj v domácich podmienkach.

Premýšľate, čo nové vyskúšať?

Inšpirujte sa našimi receptami na pivné rožky!

Chuť vám budú na raňajky, desiatu aj večeru.

Pivné rožky môžete jednoducho pripraviť za pomoci domácej pekárne. Pozrite sa na naše recenzie domácich pekární a zistite, ktorá by pre vás bola tou najvhodnejšou.

Pivo ako ingrediencie pri pečení

Väčšina ľudí pozná pivo ako jednu z prísad, ktorá sa môže používať pri príprave najrôznejších mäsitých pokrmov. Pivo jednak ozvláštni chuť omáčky či šťavy a mäso pripravované v pive je tiež krehkejšie. Okrem varenia je ale možné tento zlatistý mok používať aj pri pečení. Najznámejšou špecialitou sú predovšetkým pivné rožky. Vďaka použitiu piva je pečivo po upečení chrumkavejšie a má tiež jemnejšiu štruktúru cesta.

Pamätajte, že pivo by pri používaní na prípravu cesta nemalo byť studené. Okrem klasických rožkov sa z rovnakého cesta samozrejme dajú vypracovať aj ďalšie rozmanité tvary pečiva v závislosti od vašej fantázie. Môžete si tak pripraviť napríklad pivné hustičky či hrčky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.