Každý má svoje vlastné recepty na veľkonočných judášov, ktorý patrí k tradičnému veľkonočnému pečivu.
Inšpirujte sa v našom článku a skúste niektorú z našich starostlivo pozbieraných pochúťok, ktoré vám určite prídu na chuť.
Potešíte nielen svoju rodinu, ale aj priateľov, prípadne kolegov v práci.
A čo tak napiecť poriadnu várku týchto veľkonočných lahôdok v niekoľkých verziách a zabaliť do darčekovej krabice ako darček?
Naše recepty
Zaujímavosti na záver
Maslo používame v kuchyni bežne. Je to nenahraditeľná surovina najmä pre vianočné pečivo, ale samozrejme, že poslúži aj pre iné pochúťky. Ako sa ale také maslo vlastne vyrába? Na to sa môžete žmurknúť v tomto zaujímavom videu.
Na pečenie je obľúbený aj med. Má vynikajúcu chuť, charakteristickú vôňu a úžasnú štruktúru. Dávame si ho na chlieb s maslom, ako polevu na veľkonočných judášov, ale aj ako medicínu do čaju. Pozrime sa, ako to vyzerá, kým sa k nám med vlastne dostane.
Hojne využívanou ingredienciou je aj cukor. Hoci mnoho ľudí sa snaží nesladiť, prípadne mnohí ani nemôžu, je to stále jedna zo surovín, bez ktorej to mnohokrát jednoducho nejde. Ako sa cukor vyrába?