Ste milovníci tvarohového syra „kotyč“?
Skvelá správa! Tak ste u nás správne.
Máme pre vás tie najlepšie recepty na nátierku z cottage, s ktorou zažiarite na oslave ale aj pri rodinnej večeri či desiate.
Tieto nátierky sa skvele hodia napríklad na chlebíčky, na jednohubky alebo k akémukoľvek čerstvému pečivu.
Naše recepty
Receptov na nátierky z avokáda máme oveľa viac. Pripravte si domáci guacamole.
Čo je cottage syr a ako ho jesť?
„Kotyč“ syr je tvarohový syr, z ktorého je v priebehu spracovania odstránená kyslosť. To syru dodáva sladkastú chuť. Vyrábajú sa vysušením a oproti tvarohu sa pri spracovaní redukujú syridla, čo znamená, že v ňom stále zostáva srvátka.
A na aké všetky spôsoby sa dá jesť?
Keďže je cottage bohatý na bielkoviny, je vhodnou surovinou na raňajky. Stačí ho napríklad dať do mixéra, pridať kakao alebo iné vaše obľúbené suroviny, a máte pestré a výdatné raňajky hotové za pár sekúnd.
Cottage môžete využiť aj do dresingov. Oproti ostatným dipom a dresingom, majú menšie množstvo kalórií a väčší obsah bielkovín. Pridajte do neho lyžicu citrónovej šťavy, nejaké bylinky, korenie, soľ a cesnak. Máte výborný dresing napríklad do šalátov.
Okrem nátierok si cottage môžete premeniť aj na báječný dezert. Stačí dať cottage do mixéra, pridať banán, nakrájaný ananás, jahody, vanilku a rozmixovať. Vzniknutú zmes rozdeľte do pohárov, dajte doprostred drievko alebo plastovú lyžičku a zamrazte.
Cottage sa skrátka hodí na takmer každý pokrm. Na sladké aj slané. Skúste si ho pridať napríklad aj na chlieb s marmeládou.
Pridajte si cottage napríklad k niektorým z našich tvarohových ovocných knedlí . Je to naozaj mňamka.