Luxusné recepty na nátierky zo sušených paradajok 7x inak. Ochutnajte ich všetky!

Chystáte párty a neviete, čo pripraviť za občerstvenie?

Potom vyskúšajte naše recepty na nátierky zo sušených paradajok v 7 rôznych variantoch.

Vašich hostí nimi určite prekvapíte a navyše si pochutnajú!

Urobte im dip s ančovičkami, javorovým sirupom alebo slaninou.

Pozrite sa aj na naše rozmanité recepty na pórkovú nátierku . Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na raňajky, desiatu, obed aj večeru!

Ako na domáce sušené paradajky?

Ľahko si sušené paradajky pripravíte aj v rúre a môžete si ich hravo prispôsobiť svojim chuťovým bunkám. Pripravte si ich z vašich preferovaných druhov paradajok, pridajte cesnak či obľúbené korenie. Domáce sušené paradajky sú tiež lacnejšie ako malé predražené poháre predávané v obchodoch a navyše sú neuveriteľne chutné, obzvlášť, keď si ich urobíte zo šťavnatých zrelých paradajok na vrchole sezóny. Ak dáte čerstvo sušené paradajky do mrazničky, vydržia tam až 3 mesiace ! Tak poďme na to.

Ingrediencie

  • 500 g paradajok (napríklad cherry paradajky)
  • jemná morská soľ

Postup

  1. Zahrejte rúru na 120 ° C.
  2. Vyložte veľký plech papierom na pečenie.
  3. Nakrájajte paradajky na polovice pozdĺžne.
  4. Položte ich rezom stranou na plech a posoľte.
  5. Pečte 2,5 až 3,5 hodiny, alebo kým paradajky nevyschnú a dávajte pozor, aby sa nespálili.
  6. Vyberte z rúry.
  7. Ihneď podávajte.
  8. Alebo uložte sušené paradajky do pohára a naplňte olivovým olejom tak, aby boli paradajky celé zakryté.
  9. Pridajte akékoľvek požadované korenie (napríklad strúčik cesnaku a/alebo bylinky), potom prikryte a vložte do chladničky až na 2 týždne.

A ako sa vám recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.