8 výživných receptov na šaláty zo šošovky, ktoré si zamilujete. Inšpirujte sa!

Strukoviny nielen skvele chutia, ale majú aj veľa zdravotných benefitov.

Preto vám prinášame recepty na šošovkové šaláty v 8 rôznych variantoch, ktoré vás nielen chuťovo potešia, ale dodajú vám aj množstvo vitamínov.

Vyskúšajte pokrmy s červenou, zelenou aj čiernou šošovkou v pestrých kombináciách.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte naše recepty na šošovkové nátierky v 5 rôznych obmenách! Použite tradičnú zelenú šošovku, ale aj červenú alebo dokonca čiernu.

Zaujímavé fakty o šošovke

  • Šošovka nevyžaduje máčanie vopred.
  • Najrýchlejšie je uvarená šošovka červená.
  • Vyhnite sa vareniu šošovky v liatinovom alebo hliníkovom riade.
  • Nezabudnite šošovku pred varením poriadne prepláchnuť a prebrať , aby ste ju zbavili prípadných nečistôt a kameňov.
  • Hnedá šošovka je najbežnejšou odrodou, dobre drží tvar počas varenia, takže je ideálna na použitie v teplých šalátoch, polievkach a dusených pokrmoch.
  • Zelená šošovka sa skvele hodí do šalátov alebo príloh. Tiež skvele zachováva svoj tvar a má výraznú chuť.
  • Červená a žltá šošovka sú bežné v indickej kuchyni a pripravuje sa z nich napríklad dhal. Pri varení sa rozpadá, takže ju používajte hlavne do polievok alebo ako zahusťovadlo do dusených pokrmov. Rýchlo sa varí (obvykle asi 15 – 30 minút).
  • Čierna šošovka má bohatú a zemitú chuť, mäkkú štruktúru a navyše krásne vyzerá a je skvelým základom do šalátov.
  • Francúzska šošovka Puy má bohatú, korenistú a krásne sa dopĺňa s mäsom či rybami.

A aká šošovka najviac chutí vám? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.