Už ste niekedy skúšali recepty na talianske polievky, ktoré si môžete vychutnať v každom ročnom období?
Ak milujete tento druh kuchyne, môžete sa inšpirovať v našom článku a pripraviť si niektorú zo starostlivo vybraných pochúťok.
Môže to byť jednoduchý obed, malá večera alebo aj desiata. Stačí si len vybrať tú správnu receptúru. Ochutnajte to pravé Taliansko a nechajte svoje chuťové poháriky tancovať.
Naše recepty
Prečo vlastne konzumovať zrelé paradajky?
- Pomáhajú pri redukcii hmotnosti vďaka vysokému obsahu vody – zrelá paradajka totiž obsahuje viac ako 90 % vody.
- Podporujú správnu funkciu čriev – sú bohaté na vlákninu.
- Obsahujú cca polovicu množstva vitamínu C, ktorá je bežne obsiahnutá v citróne.
- Pôsobia proti šeroslepote a zvyšujú našu imunitu, to všetko vďaka provitamínu A.
- Znižujú krvný tlak a pomáhajú ľuďom, ktorí majú problémy s reumatizmom.
Na čo si dať pozor?
Nezrelé, teda zelené paradajky sú úplne nevhodné pre tehotné ženy. Obsahujú totiž tzv. tomatín, ktorý je jedovaný a pri požití môže pri tehuľke vyvolať potrat.
Zaujímavosti na záver
Konzervované paradajky sú bežnou súčasťou našej kuchyne, pretože sa často hodia lepšie ako tie čerstvé. Ako sa vyrába priemyselne a čo predchádza tomu, než si ich doma môžeme otvoriť a vyklopiť z plechovky do pripravovaného pokrmu? Na to sa mrknite v nasledujúcom videu.
Iste ste v jednom z receptov zaznamenali maslovú tekvicu, ktorá je jedným z mnohých druhov používaných v kuchyni. Ako jej správne krájať? Malú inštruktáž nájdete vo videu.