9 vynikajúcich receptov na šaláty z mrkvy ako zdravá príloha či ľahká večera!

Máte chuť na niečo diétne, výživné, ale zároveň chutné?

Čo tak vyskúšať naše recepty na mrkvové šaláty, ktoré spĺňajú všetko vyššie spomínané?

Inšpirujte sa tradičným Coleslawom, menej tradičným šalátom s čiernou horčicou a praženými arašidmi či delikatesou s mangovo-chrenovým dresingom.

Dobrú chuť!

Tipy, ako zamraziť mrkva

  1. Pripravte si nasledujúce vybavenie: škrabku na zeleninu (voliteľne), doštičku a nôž, hrniec vriacej vody, štrbinovú lyžicu, misu s ľadovou vodou, plech na pečenie, papier na pečenie a vrecká do mrazničky.
  2. Mrkvu očistite a orežte.
  3. Nemusíte ju lúpať, v skutočnosti zachováte viac živín, pokiaľ si šupky ponecháte, ale je to na vás.
  4. Nakrájajte ich na centimetrové kolieska .
  5. Plátky mrkvy vhoďte do vriacej vody, aby ste ich niekoľko minút blanšírovali .
  6. Vyberte ich z vody dierovanou lyžicou a preložte do misy s ľadovou vodou .
  7. Mrkvu zlejte a položte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Dajte do mrazničky na hodinu alebo dve , kým nezmrzne.
  9. Mrazenú mrkvu preložte do vrecka do mrazničky a pevne uzavrite.

Takto zmrazená mrkva vydrží v mrazničke až 12 mesiacov . Pokiaľ vynecháte proces blanšírovania, mrkva vydrží 2 mesiace.

Môžete zamraziť aj už pečenú, restovanú či varenú mrkvu. Jednoducho ju preložíte do sáčkov alebo do misiek a dáte do mrazničky, kde vydrží až 3 mesiace .

Rozmrazenú mrkvu použite skôr do teplých jedál , pretože už nedosiahne takých kvalít ako mrkva čerstvá. Môže sa rozmočiť alebo stratiť textúru.

A ako šaláty chutili vám? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.