Milujete huby v akúkoľvek ročnú dobu? Potom rozhodne vyskúšajte tieto recepty so šampiňónmi.
Sú chutné, dostupné po celý rok, majú univerzálne použitie a perfektne nahradia klasické lesné huby.
Môžete z nich pripraviť v podstate čokoľvek, na čo dostanete chuť a urobíte tak radosť nielen svojim chuťovým bunkám, ale aj svojej rodine a priateľom.
Pozbierali sme pre vás tie najzaujímavejšie pochúťky, po ktorých sa budete olizovať ešte na druhý deň.
Naše recepty
Čo je pánko strúhanka?
V našom článku ste mohli naraziť na výraz panko strúhanka, čo je špeciálny japonský produkt, ktorý má síce totožné použitie ako naša klasická strúhanka, ale pritom je úplne iná.
Panko je charakteristická ďaleko hrubšou štruktúrou. Vzhľadovo sa podobá drobným vločkám. Táto strúhanka sa pripravuje z čerstvého bieleho chleba. Ten sa pomelie či nastrúha nahrubo.
Veľkou výhodou tejto strúhanky je väčšia chrumkavosť výsledných pokrmov, ale aj fakt, že počas vyprážania do seba nevsiakne toľko tuku. Napriek tomu, že na nej môžeme naraziť na celom svete, najpoužívanejšia je jednoznačne v Ázii. Jediné, čo nás veľmi nepoteší je jej cena, čo však neznamená, že si ju nemôžeme vyrobiť aj doma.