6 skvelých receptov na mäso s pivom, po ktorých sa budete olizovať!

Pivo a česká kuchyňa patria bezpochyby k sebe.

Využite ho nielen ako nápoj, ktorým rozmanité pochúťky zapijete, ale aj ako jednu z ingrediencií pri vlastnom varení!

Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na mäso na pive.

Skvele ním ozvláštnite chuť bravčového, hovädzieho i hydinového mäsa.

Navyše príprava týchto pokrmov je veľmi jednoduchá a chutný výsledok je vždy zaručený.

Použiť môžete pivo svetlé aj tmavé.

Pivo v kuchyni

Pivo sa pri varení najčastejšie používa troma rôznymi spôsobmi :

  1. Marinovanie mäsa v marináde , ktorej dôležitou súčasťou je okrem korenia tiež pivo,
  2. ďalej sa pivo pridáva pri varení ako jedna z ingrediencií,
  3. a na podlievanie mäsa pri pečení , napríklad namiesto vody či vývaru.

Mimochodom pivo sa pri varení, dusení či pečení využívalo už v stredoveku. Používalo sa najmä pri príprave zveriny a rýb. Použiť pri príprave mäsových pokrmov môžeme, dá sa povedať, všetky typy piva. Čierne pivo dodá pokrmom ľahko sladkastejšiu chuť ako pivo svetlé. Pivo ale v kuchyni využijete aj pri príprave najrôznejších cestíčok na obaľovanie, ďalej pri príprave rozmanitého pečiva, ako sú napríklad vyhlásené pivné rožky, výborná je aj pivná polievka či burty na pive.

A ako ste si na našich receptoch pochutnali vy? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.