Máte veľa ríbezlí a neviete čo s ním?
Vedeli ste, že ríbezle môžu chutiť skoro ako brusnice?
Naučte sa spracovať čierne, červené ale aj biele ríbezle tradičnými i netradičnými spôsobmi.
Vyskúšajte naše recepty na zaváranie ríbezlí hneď! Väčšinu ingrediencií nájdete v špajze.
Naše recepty
Zaváranie nie je zase taká veda ako sa na prvý pohľad zdá, že?
Ríbezle je považovaný za super potravinu. Má antioxidačné vlastnosti, je antibakteriálne, s veľkým obsahom vitamínov, predovšetkým vitamínu C. Čierne ríbezle sú skvelé na podporenie imunity, ktorá je dôležitá predovšetkým v nepriaznivom počasí.
Či už máte červené, biele, alebo čierne ríbezle, pustite sa do zavárania, je to jednoduchšie ako to vyzerá.
Dobrú chuť!
Ak nechcete každý pohár dávať do horúcej vody na 10 minút, môžete ich otočiť aj s horúcou náplňou hore dnom a počkať kým vychladnú 🙂
Zaváranie si môžete uľahčiť v elektrickom zaváracom hrnci. Pozrite sa na porovnanie zaváracích hrncov a vyberte si ten najlepší.