Najlepšie recepty na bombardino alebo horúci nápoj z vaječného likéru 6x inak! Zahrejte sa s nami

Zimné obdobie je mnohokrát dlhé a únavné. Preto je nutné si ho niečím spríjemniť!

Práve preto sme si pripravili týchto osem lahodných receptov na domáci bombardino koktail, ktorý zimné večery urobí o niečo príjemnejšími.

Vychutnajte si ho so svojimi priateľmi alebo len tak sami pred televíziou.

Jeho príprava nezaberie viac ako 20 minút. Tak šup, šup!

Čo je a kde sa vzalo Bombardino?

Pravé a klasické bombardíno v dnešnej dobe už pozná málokto. Je to nápoj, ktorého základom je silné espresso a taliansky likér s obsahom alkoholu aspoň 18 %.

Likér sa ohrieva a šľahá v pare a až potom je pridaná čerstvo uvarená káva a kvalitné brandy. Ihneď keď sú ingrediencie premiešané sa nápoj zdobí veľké vrstvou šľahačky, aby sa zabránilo odparovaniu a úniku alkoholu z horúceho drinku. Šľahačka by mala byť nakoniec ozdobená kakaom.

Nápoj z pravidla obsahuje 30% alkoholu, ale všetko záleží najmä na bramanovi, aký silný ho namieša. Najväčší podiel v pôvodnom bombardíne má káva, potom vaječný likér a nakoniec brandy.

Nápoj sa musí podávať v nahriatych čírych pohároch a mal by mať zlatistú farbu, a to vďaka brandy, ktorú obsahuje.

Bombardino môžeme doslova v taliančine prekladať ako „bomba“ il Bombardino je odmenou pre lyžiarov po vzrušujúcom dni na zjazdovkách – a pre každého, kto zažíva zimné radovánky na východnom pobreží Talianska.

Bonbardino je pravý zimný koktail, hrejivý a pripomínajúci vaječný koňak, ktorý vznikol v severnej Lombardii a dnes sa teší veľkej obľúbenosti v talianskych Alpách.

Podľa legendy Bombardino vytvoril mladý muž z prístavného mesta Genova, ktorý sa rozhodol opustiť more a žiť v talianskych Alpách.

Po rokoch strávených ako dôstojník v Alpini (najstaršia aktívna horská pechota na svete) si otvoril lyžiarsku chatu v Lombardii.

Jedného dňa sa štyria lyžiari vypotácali z fujavice a hľadali niečo teplé na zahriatie, aby zahnali chlad a mohli sa zahriať. Genovesa rýchlo zmiešal mlieko, whisky a puding. Všetko priviedol do varu.

Keď jeden z lyžiarov drink ochutnal, tak mal vykríknuť: „Nehoda! È una bomba!“ „Sakra! To je bomba!“

Odvtedy sem začali cestovať lyžiari a zimní dobrodruhovia, len preto aby ochutnali lahodný hrejivý Genovesov nápoj – Bombardino.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.