Na veľkonočné sviatky dnes volíme na sviatočný obed ako hlavný chod skôr niektorý z ľahších pokrmov. Ideálne je kura, či už celé alebo porciované, prípadne aj zbavené kostí.
Môžeme ich pripraviť na rad spôsobov as najrôznejšími ingredienciami. Najčastejšie to asi bude kura pečené, ktoré je veľmi obľúbené a nie inak je to aj s pečeným kuraťom na Veľkú noc.
Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na veľkonočné kura , z ktorých si určite vyberiete!
Naše recepty
Ako inšpiráciu vám prinášame báječné recepty na zemiakové placky , na ktorých si iste pochutnáte.
A aké prílohy k veľkonočnému kurčaťu?
Väčšinou to budú zemiaky v najrôznejšej úprave. Môžu byť nielen tie najjednoduchšie varené, ale aj zemiaky pečené, hranolky či krokety alebo zemiaková kaša.
Varené zemiaky si môžeme pritom pri varení ochutiť niekoľkými vetvičkami obľúbených byliniek, zemiakovú kašu pripraviť s cibuľou, jablkami alebo inou ingredienciou, pečené zemiaky, hranolky a krokety zase dochutiť korením. Všetko podľa vlastnej chuti.
Tip: Premýšľate nad nákupom štvorcovej panvice? Pozrite sa na našu recenziu tých najlepších hranatých panvíc !