Krémové recepty na domáci írsky likér. Vyrobte si Baileys aj u vás doma!

Homemade, Do It Yourself …. alebo recepty na domáce Baileys, ktoré vám zaberú doslova 5 minút!

Tak málo stačí na to, aby ste si doma vyrobili lahodný írsky krém, ktorý sa hodí úplne ku všetkému.

Vychutnajte si ho v popoludňajšej káve, k vanilkovej zmrzline alebo len tak samostatne, je tak lahodný.

Tak na čo ešte čakáte?

Tento recept je ideálny pre vegánov, ktorí sa zámerne vyhýbajú živočíšnym produktom. tento recept na Baileys neobsahuje mlieko, ale jeho rastlinnú náhradu v podobe sójového a kokosového mlieka.

Pre tento recept na domáce Baileys sa využíva írska whisky. Je dôležité tento postup dodržať a nesiahnuť po inom type. Je to z dôvodu, že sa jednotlivé typy whisky líšia nielen vo svojej výrobe, ale aj ingrediencií, ktoré obsahujú, tým pádom sa líšia aj vo svojej chuti.

Nižšie si môžete prečítať jednotlivé rozdiely medzi rôznymi typmi whisky, ktoré sa vyrábajú:

  • Škótska whisky – musí byť vyrobená na území Škótska v škótskej pálenici. Je vyrábaná z vody a sladového jačmeňa. Ďalej je fermentovaná, pričom môžu byť pridané ďalšie druhy obilných zŕn. Na destiláciu sa používa tekutina, ktorá má menej ako 94,8 % alkoholu. Zreje po dobu najmenej 3 rokov v dubových sudoch. Škótska whisky musí mať minimálne 40 % alkoholu.
  • Írska whisky – je vždy vyrobená v Írsku. Procesom destilácie prechádza trikrát. Obilie sa namáča v pramenitej vode. V írskej whisky by nemala byť viditeľná pachuť rašeliny. Je skladovaná v dubových sudoch po dobu 3 rokov.
  • Americká whisky – sa najčastejšie destiluje z kukurice. Ďalším známym destilátom je Bourbon, čo je druh whisky, ktorý sa tiež destiluje z kukurice, pričom množstvo jej obsahu musí byť minimálne 51 %. Uchováva sa v dubových sudoch, ktoré mu dodávajú drevitú chuť.
  • Kanadská whisky – sa vyrába z viacerých druhov obilnín. Základná destilovaná whisky obsahuje viac ako 50% kukurice a potom ďalšie druhy obilia. Kanadská whisky zreje najmenej 4 roky a musí byť vypálená na kanadskom území.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.