Tiež máte radi tú pravú chuť údeného mäsa?
Chcete si ho uchovať na horšie časy?
Potom sa inšpirujte našimi receptami na zaváranie údeného mäsa!
Máme pre vás tipy na rôzne spôsoby konzervovania, ktoré sú jednoduché a zvládne ich každý.
Vyskúšajte ich aj vy!
Naše recepty
Máme pre vás aj ďalšie recepty na nakladané klobásy 7x inak alebo pochúťka, ktorú si môžete pripraviť aj na horšie časy!
Pravidlá pri konzervovaní údeného mäsa
- Pri akomkoľvek zaváraní mäsa sa musí dbať na riadnu čistotu – sterilizácia zaváracieho skla a viečok je samozrejmosťou, treba si dávať pozor aj na drevené dosky, na ktorých mäso spracovávame a pod.
- Sladšie a ľahšie dreviny sa dobre hodí ku kuracím mäsám a morským plodom, zatiaľ čo silnejšie vône lesov , ako je dub alebo orech sa najlepšie hodí pre bravčové a hovädzie mäso.
- Pokiaľ zavárame údené mäso, poháre vždy zalejeme až po samý okraj pohára .
- Konzervovanie ako surového, tak údeného mäsa prebieha za teploty okolo 100 stupňov Celzia .
- Na konzervovanie akéhokoľvek typu mäsa používajte viečka s červenou gumičkou .
- Pri zaváraní do plechoviek musia byť plechovky vždy ponorené vo vode .
- Je dobré zavárať v dvoch fázach – dva dni po sebe tú istú várku.
- Pri každom konzervovaní (mäso, ovocie, zelenina ai) vždy kontrolujeme viečka – či sa dobre prichytili.
- Každú zavareninu treba uchovávať v chlade a tme .
- Po otvorení pohára ihneď spotrebujeme .
A ako ste si dnešné recepty užili vy? Napíšte nám do komentárov!